Geelong letthet til komfortabel seier over Bet365 for å gå fire poeng fra topplasseringen

 

Top-four aspirants Geelong cruised til en 66-poeng vinner over en Bet365 utarmet Essendon side på Etihad Stadium. Bombers mistet skipper Brendon Goddard til en lyskeskade i første kvartal og fikk aldri problemer med kattene, som hadde 10 målsparkere i 15. 10 (100) til 4.10 (34) seier foran 29 254 fans. Melbourne blåser AFL topp fire løp i bredden med sjokk seier over Hawthorn Les mer

Geelongs 14. sesongvinning holder dem godt i kampen for en topp-fire kaj, men med Essendon en mann nede og slankende sist, Chris Scott s Men kanskje savnet en mulighet til å gi prosentandelen et enda større løft. Men etter sin andre første halvdel av Bet365 sesongen fortsatte bombeflyene i det minste å jobbe og brøt igjennom for tre mål i tredje kvartal for å spore med 54 poeng ved siste endring.Patrick Dangerfield, Cameron Guthrie og Corey Enright var fremtredende med 29 eiendeler hver, og Dangerfield klarer også syv avklaringer.

Tom Hawkins førte veien i angrep mot kattene med tre mål, men spurt muligheten til å hjelpe seg til et større haul med unøyaktig sparking som resulterer i fire behinds. James Kelly imponerte Essendon mot sin gamle side med 26 berøringer, med en annen tidligere katt i Mitch Brown, ferdig med 25 avganger og 18 poeng. Josh Kennedy startet syv mål for å hjelpe West Coast overvinne en Bet365 tidlig skremme i deres 46-poeng vinner over Fremantle i søndag vestlige derby på Domain Stadium.

Dockers truet med å forårsake en derby-boilover etter å ha åpnet en 15-punkts ledning midtveis gjennom andre sikt.Fremantle hadde dominert konkurransen frem til det punktet, og deres ledelse ville vært enda større hvis de hadde innkjøpt på noen gettable Bet365 sjanser på mål, men West Coast startet ni av de neste 10 målene for å løpe ut 17,8 (110) til 9,10 (64) vinnerne foran 36.215 fans.

Kennedy vant Ross Glendinning medaljen som best. Hans kampvinner tok sin sesong til 67 – seks mål foran Sydneys Lance Franklin og Gold Coasts Tom Lynch i løpet av Coleman Medal.

Vinneren flyttet West Coast (13-6) til sjette spot på stigen, men med spill mot premiership fantasier GWS (vekk), Hawthorn (hjemme) og Adelaide (vekk) for å runde ut sesongen, venter West Coast et oppoverbakke kamp for å tjene et hjemfinale.Fremantle (3-16) forblir opptatt til 16. plass på stigen, men deres ytelse var mye bedre enn forrige ukes 90-talls tap til Sydney. Eagles ruckman Nic Naitanui talte syv avganger, 26 hit-outs, og et mål i sitt første spill tilbake fra Achilles-seneoperasjon. Dockers ruckman Aaron Sandilands, som spilte sin første kamp siden han slo flere Bet365 velkomstbonus hos bookmakere ribber i runde tre, gjorde en sterk start før fading til slutt med 12 avganger og 23 hit-outs.

Fremantle-verktøyet Tom Sheridan tok 16 avganger og to mål mens du holder West Coast-ballmagneten Andrew Gaff til bare 19 berøringer og et sent mål i en sterk markeringsinnsats. Facebook Twitter Pinterest St Kilda skipper Nick Riewoldt tok 15 poeng i seieren over Carlton.Foto: Tracey Nearmy / AAP

Det er fortsatt usannsynlig at St Kilda kommer tilbake til finalen for første gang siden 2011, etter å ha mistet en sann åtte-punkts sammenstøt med Nord i runde 19. Et prosentvis gap på 16,4 og to seier er for tiden forskjellen mellom åttende plasserte nord og den niende Bet365 plasserte hellige. Det betyr at de nesten ikke vil endre plasser med mindre St Kilda vinner sine neste tre kamper, og Nord mister sine siste tre.

Det er usannsynlig, men absolutt ikke umulig. Kenguruer, svette på et par friske skadeproblemer, møter Hawthorn, Sydney og Greater Western Sydney i en utfordrende løp til september. De hellige vil ikke forlate Melbourne i de siste tre runder, når de takler svaner, Richmond og Brisbane.Hvis Alan Richardsons side klarer å opprøre Sydney neste helg og Hawks nederlag Nord så blir det interessant.

St Kildas tiende sesongvinning var ikke deres mest betydningsfulle eller minneverdige, med Blues å slå ballen over ofte. Men de gjorde mer enn nok til å nekte Carlton Bet365 fremover Andrew Walker en seier i sin swansong. St Kilda’s Luke Dunstan led skade på skulderen i fjerde kvartal, mens en uforskudt handling fra Blake Acres sannsynligvis vil bli undersøkt av kampvurderingspanelet. Acres ga bort et frispark ved å kaste sin arm ut og slå på Blues ruckman Matthew Kreuzer midtbanen i andre sikt.Kreuzer ble viklet, men spilte på.

St Kilda midtbanespillere Jack Newnes, Seb Ross, Leigh Montagna og Jade Gresham fikk nok av ballen og brukte det godt, mens skipper Nick Riewoldt klamret 15 merker. Nøkkel fremover Tim Membrey og Josh Bruce startet en kombinasjon av ni mål, og dra nytte av den Bet365 hastigheten som de hellige flyttet Sherrin på.

Blues gikk målmulig mellom 14. minutt i andre kvartal og 22. minutt Det tredje begrepet, hvor de hellige satte seg på syv mål. Patrick Cripps og Kade Simpson var blant Carltons beste, den tidligere samler en match-høy 17 omstridte eiendeler.