Șeful Olimpiadei din sudul Sudanului spune că afacerea publicitară a influențat selectarea echipei Rio

Prima echipă a Jocurilor Olimpice din Sud Sudan se confruntă cu disprețul asupra afirmațiilor că o afacere publicitară a influențat pe sportivii care au fost selectați pentru a concura la Rio. Doi dintre cei trei alergători din echipa Sudanului de Sud au fost deregistrat de către țara lor o federație atletică – interzicându-i în mod evident de concurență – pentru că nu au fost propuse spre selecție de către federație, dar au fost alese în cele din urmă de către Comitetul Național Olimpic. Secretarul General al Olimpicei Naționale din Sudanul de Sud Comitetul, Tong Chor Malek Deran, a declarat în corespondență cu sportivii și în interviuri că sa simțit presat să aleagă unul dintre acei sportivi, sprinterul Margret Rumat Rumar Hassan, deoarece a fost centrul unei campanii de Bet365 publicitate pentru Samsung, ea nu a fost cel mai rapid alergător din țară.Facebook Twitter Pinterest Samsung comercial cu Margret Rumat Rumar Hassan Într-un e-mail pe care la trimis la sportivi și mass-media după The Guardian a dezvăluit criza de selecție, a scris:

“Am selectat Margret ca ea este olimpică (la Jocurile Olimpice de Tineret din 2014), activitatea acesteia a fost prezentată în timpul recunoașterii noastre de către IOC la Kuala Lumpur [la întâlnirea în care Sudanul de Sud a fost admisă la Jocurile Olimpice] și, în plus, la Rio, așa că trebuie să-i terminăm povestea în Rio. “Într-un interviu radio cu ABC din Australia, el a spus:” Este corect. Noi o alegem pentru că deja am semnat un contract cu Samsung, că este o olimpiană. “” A confirmat că a simțit o obligație de a selecta Hassan. “” Repet. Repet: da.Și spun cu fermitate da. Pentru că am încheiat deja un contract cu Samsung. Aceasta este o încălcare a contractului nostru “. Refugiatul din sudul Sudanului a scăpat de la Jocurile Olimpice cu o săptămână înainte de începerea jocului. Citește mai mult Samsung a negat orice influență asupra selecției echipei. Se spune într-o declarație: “Samsung nu are acorduri de sponsorizare cu echipa olimpică a Sudanului de Sud, iar Samsung nu a Unibet fost implicat în deciziile Comitetului Național Olimpic din Sudanul de Sud”. Sudanul de Sud este cea mai nouă țară din lume , care a ieșit din patru decenii de război civil brutal pentru a-și câștiga independența față de Sudan în 2011.Ea ramane afectata de foamete si seceta si de lupte interne nou-venite. Rio va fi prima olimpica la care participa tara si intentioneaza sa trimita o echipa mica care sa concureze doar in evenimente sportive și sportive.

Nici un sportiv sud-sudanez nu a înregistrat un timp de calificare automată în evenimentul lor pentru jocuri. țară, a selectat doi sportivi pentru Jocurile din 2016: sprinterul de la Perth și fostul refugiat, Mangar Makur Chuot, care domnește campion național și al cărui cel mai bun personal pentru 200 de metri este doar 0,26 secunde în afara intervalului automat de calificare; La varsta de 16 ani, runnerul de la mijlocul distantei, Santino Kenyi, a alergat la ora 3:45 pentru a seta un nou record national sudanez in 1500 de metri in ultimele jocuri africane. Kenyi a fost selectat pentru Rio si va rula la Jocurile. Chuot, care a fost informat în mod oficial prin scrisoarea din decembrie anul trecut că a fost ales pentru echipa de la Rio și a primit chiar și acreditarea atletului său, a fost informat prin e-mail joi – opt zile înainte de începerea Jocurilor – că nu a fost selectat și nu ar fi difuzat.El a fost informat recent de către Comitetul Olimpic Național Sudanul Sudan că el va fi în competiție. Jocurile Olimpice de RIO: cine sunt adevărații câștigători și perdanți?Citește mai mult

În schimb, Comitetul Național Olimpic la selectat pe Hassan și maratonistul Guor Marial, care a condus maratonul olimpic de la Londra sub steagul IOC. Guardian înțelege că federația atletismului nu a fost informată din decizia comitetului olimpic de a suprascrie in mod Bet365 unilateral selectia sa. Federatia de atletism din Sudanul de Sud a raspuns furios, scriind Fundatiei Internationale de Atletism informand organismul global de conducere al sportului ca a anulat-o pe Hassan si Marial, participarea la jocuri. Secretarul general al federației atletice, Jimmy Long John, a scris secretarului general al IAAF: “Nici unul dintre cei doi nu a fost selectat de către Federația de Atletism din Sudanul de Sud, prin urmare , decizia Federatiei de Atletism din Sudanul de Sud este clara in aceasta privinta pentru o actiune prompta luata in acest sens.Federația și-a desființat participarea în calitate de atleți sud-sudanezi la Jocurile Olimpice de la Rio. “John a spus Guardian Australia:” Țara noastră are nevoie de cei mai buni sportivi care concurează. ”

20, Tong fusese în corespondență prin e-mail cu Chuot asupra aranjamentelor de călătorie pentru Jocurile din Rio. Tong ia spus lui Guardian de la Juba: “Am vrut să luăm mai mulți sportivi, dar regulile afirmă că acest lucru nu este permis. Nu am avut acel privilegiu. Încă un foc secund la satul olimpic se adaugă la problemele organizatorilor din Rio 2016 Citește mai mult

“Îmi pare foarte rău că nu poate pleca, regret acest lucru, dar aceasta este situația Sudanul de Sud “.

Nu există nicio sugestie că Hassan a acționat în mod necorespunzător. Însă, în prezent, nu este cea mai rapidă sprinteră din Sudanul de Sud.La recenta Jocurile africane din Durban, ea a alergat 27.61 secunde în încălziri 200 m femei.

Viola Lado alergat 26.98 secunde pentru a stabili un nou record național sudanez de Sud.

Chuot, acum un dublu cetățean sudanez australian-sud și cu sediul în Perth, Australia, este campion național național sudanez de Sud în timpul sprintului de 200 de metri și deține recordul național în acest eveniment. El a fost campion național australian de peste 200 de metri 2014, dar în 2016 a ales să candideze pentru patria sa la Jocurile din Rio, în cinstea tatălui său, Makur Chuot, care a fost ucis în timpul războiului civil sângeros al Sudanului. și a murit făcând asta…El a murit un erou “, a declarat Chuot Guardian într-un interviu extins înainte de plecarea sa așteptată la Rio.Facebook Twitter Pinterest Mangar Makur Visul olimpic al lui Chout Chuot a fost forțat să fugă din patrie și, după ce a petrecut opt ​​ani de copilărie într-o tabără de refugiați din Kenya, el și familia sa au fost selectați pentru a fi reinstalați ca refugiați în Australia. El a fost descoperit alergând într-un parc din Perth de antrenorul Lindsay Bunn, care la încurajat în echipă și l-a învățat să alerge. Chuot a câștigat titlul de australian de 200 de ani, dar a ales să candideze pentru țara de naștere și sa întors în Sudanul de Sud pentru a concura în 2015, dominând campionatul național al țării la pista Buluk Athletics. A alergat la Campionatul African din Durban, în luna iunie a acestui an , stabilind o nouă înregistrare Sudanese de Sud pentru 200m. De la o tabără de refugiați la Rio Citește mai mult Coach-ul lui Chuot, Lindsay Bunn, a spus că Chuot este distras de “dez-selecție”.

“Principala mea preocupare este pentru sănătatea lui Mangar.Sunt foarte îngrijorat de el. Acest lucru la devastat absolut. Cineva poate să lucreze timp de șase ani, să se antreneze șase zile pe săptămână, să se ducă atât de mult în acest scop, și apoi, cu o săptămână înainte de Jocurile Olimpice, el e trimis prin e-mail, când el este în mod clar cel mai bun atlet și așteaptă pungile sale ambalate, pentru detaliile sale de zbor.

“În toți anii mei de implicare în sport, nu am întâlnit niciodată un abuz mai dezgustător al procesului.” Bunn a spus că se pregătește să să depună un dosar la Curtea de Arbitraj pentru Sport, susținută de Federația de Atletism din Sudanul de Sud, să fie audiată înainte de Jocurile care încep pe 5 august. “Nu am reușit să găsesc un avocat, așa că Voi face o prezentare personală.Trebuie să facem această audiere. ”

Atleții demarcați au căi de apel, inclusiv prin intermediul instanței de arbitraj pentru sport.