Ziua a doua a Regatta din Rio 2016 a fost retrasă din cauza problemelor meteorologice

Cel mai celebrat oraș din Marea Britanie, Sir Steve Redgrave, a ridicat chiar și posibilitatea unui scenariu de azi, care a reluat Jocurile Olimpice de la Atena din 1896, când întreg programul de programare a fost anulat. Dar Matt Smith, directorul executiv al corpului de guvernământ din lume, Fisa, a insistat că au avut “trucuri în mânecă”, pe care el spera că le va vedea prinde programul de curse. Smith vorbea după a doua zi de acțiune – pentru a începe la ora 8.30 ora locală – a fost amânată pentru o oră, apoi o altă oră, înainte de a fi oprit la ora 10.17am din cauza tipului greșit de vânt pe curs. Cu toate acestea, Smith a crezut încrezător că vremea și situația lipicioasă de programare ar fi aruncat în aer în zilele următoare. Smith a spus: “Nord-vestul pe care îl avem nu este vântul obișnuit pe care îl avem în acest moment al anului.În mod normal, pornește spre nord și se întoarce spre Est sau spre sud-est ca și cum am avut la evenimentul de testat anul trecut.

“Dar dacă vorbești cu vechii vâscari, știu că acest lucru poate dura două sau trei zile și este una dintre cele mai grave direcții, deoarece vine prin acel decalaj în dealuri și vine chiar până la marcajul de 1.000 de metri. Este ghinionul nostru. Cu toate acestea, suntem bătrâni și experimentați în regatarea stagiilor. Avem multe trucuri în mânecă, multe planuri de urgență. Am putea avea chiar două runde în aceeași zi și, cu nouă zile, inclusiv dimineața zilei de duminică, suntem încrezători că suntem pregătiți pentru aproape orice vreme poate să ne arunce la noi. ” apa atât de înrăutățită a determinat o barcă sârbă să se răstoarne și alți vâscari să pretindă că se confruntă cu cele mai grave condiții pe care le-au întâlnit vreodată.Dar vântul de până la 15 metri pe secundă era și mai puternic. Nu numai că a tulburat vânătorii în timpul procesului de încălzire, dar și a suflat cablurile de baliză care marchează cele șase benzi individuale în mod extraordinar. A condus la Redgrave, un medalist de aur la cinci olimpiade, admițând că condițiile erau printre cele mai rele pe care le văzuse vreodată. “Barcile iau atâta apă doar în încălzire”, a spus el. “Vorbeam cu Miroslava Knapkova, domnia cehă care este campioana olimpică, iar ea a spus sâmbătă că a fost groaznic. Barca ei era plină de apă înainte de a ajunge chiar la început. Dacă campionii noștri olimpici se luptă, ce facem pentru dezvoltarea națiunilor? În Atena, în 1896, întreg programul de programare a fost anulat. Dar asta ar fi un dezastru “. Jocurile Olimpice din Rio 2016: vâsla amânată din cauza vremii nefavorabile – vii!Citeste mai mult

Redgrave a cerut, de asemenea, Fisa sa se asigure ca toate masurile posibile au fost puse in aplicare pentru a se asigura ca vesnicii sunt in siguranta cand competitia a reluat in cele din urma. “Ar fi foarte puțin probabil ca Fisa să fi ales asta”, a spus el. “Dar siguranța vine mai întâi. Corectitudinea vine după aceea. Este imposibilă. Și nu a existat suficientă siguranță acolo.

“Cu perechea sârbă care se întoarce sâmbătă, poți să te descurci cu asta”, a adăugat el. “Dacă aveți două bărci care se întorc, aceasta se întinde. Avem șase bărci de curse. Două curse pe curs într-o singură etapă. Dacă avem o rafală ca și cum tocmai am experimentat și ne-am simțit, este o mulțime de oameni afară pe apă fără a avea destule bărci de salvare pentru a le scăpa.Aceasta este o încălcare a recomandărilor privind siguranța. “Campionul dublu de campion olimpic, James Cracknell, de asemenea, a fost de acord cu decizia corectă de anulare a curselor de duminică, dar a avertizat că ar putea exista o” lume a problemelor “.

Rowers nu sunt proști. Ei vor fi urmărit vaporul de sâmbătă, în care echipajul sârbesc sa răsturnat și ei știu că, dacă oamenii ar fi căzut, World Rowing nu le vor trimite cu condițiile mai rău de azi “, a spus el. “Mai mult se întâmplă acum. Prognoza de luni este aceeași și, dacă anulează din nou, veți avea posibilitatea de repetări și semifinale în aceeași zi. Creează o lume a problemelor. Ca un vagabond, trebuie să te ocupi de asta.Este același lucru pentru toți și nu vă puteți lăsa să vă afecteze. “Directorul de performanță britanic David Tanner, însă, a spus că are toată credința în Fisa pentru a termina regata la timp. “Nu spun că se va întâmpla acest lucru, dar ultimul mod este acela de a concura pe toată lumea într-o perioadă de timp. Fisa are permisiunea de a reduce distanța în cazul în care este necesar, astfel încât există și contingențe. Ei nu au fost niciodată folosiți – deși odată la campionatele mondiale de juniori la Atena, care a fost evenimentul de testare pentru Jocurile de acolo [în 2004], au trebuit să fie reduse la 1.000m pentru că am avut un vânt masiv. “

p> Organizatorii au confirmat faptul că spectatorilor li s-ar fi oferit rambursări și a spus că există o mulțime de bilete de rezervă disponibile pentru acțiunea zilei.