Cum sa calculati marjele si sa maximizati pariurile

Intr-o lume ideala, cotele oferite de un bookmaker ar reflecta cu precizie probabilitatea aparitiei incidentului, dar, din pacate, jocurile de noroc este o afacere ca oricare alta, astfel incat linia financiara este factorul critic in ceea ce priveste pretul pe pietele lor.
Daca te gandesti la asta, daca un bookmaker coteaza acelasi pret pentru Jucator A si Jucatorul B intr-un meci de tenis si au luat exact aceleasi pariuri pe fiecare, atunci tot ce ar putea face este sa sparga chiar. Unde este sensul comercial in asta?
Acesta este motivul pentru care buzunarele isi construiesc o marja in preturile lor. Ganditi-va la acel exemplu clasic stabilit de scriitorul Damon Runyon, care a explicat ca “fericirea este o sansa de 6/4”. In jocul avocatului lui Devil, observam ca sansele de a fi nefericite sunt 4/6 – nu sunt mari sanse. Prin calcularea de catre Runyon, am putea plasa un pariu de 60 € pentru a fi fericiti si pentru a castiga 40 de pariu nefericit si pentru a va rupe chiar si indiferent de ziua in care a mers.
Dar biletele de pariuri nu sunt interesante in a sparge chiar si, astfel, isi invinge sansele usor ca rezultat. Deci, in acest caz, ar oferi probabil 7/4 pe fericire si 2/5 pe o zi proasta; in acest fel, acestia isi pot limita raspunderea construind aceasta marja de eroare in preturile lor.
Cunoaste-ti dusmanul

Daca fiecare bookmaker adopta o strategie diferita atunci cand vine vorba de marje, este logic sa calculati ce bookie este cel mai bun pentru dvs. Si prin asta, ne referim la cel care adauga cea mai mica marja (acoperind in acelasi timp pietele pe care le iubiti la cote mari, etc.).
Din fericire, calcularea marjei nu este la fel de dificila cum s-ar parea – cu siguranta la cotele de 1X, matematica este destul de simpla – deci este logic sa analizam modul in care va oferim “cea mai buna afacere” inainte de a adauga o selectie la buzunar.
Iata un exemplu folosind doua echipe din lumea reala si cote:
Manchester United (2.10), Egal (3.40), Arsenal (3.40)
In primul rand, trebuie sa cunoastem probabilitatea procentuala a fiecarui rezultat. Acest lucru este usor de realizat folosind urmatoarea ecuatie: (1 / Cote).
Astfel, Manchester United are sansa de a castiga 47,6% (1 / 2,10), iar Arsenal si egalitatea au o sansa de 29,4% (1 / 3,40).
Acum, stim ce ganditi, ca nu adauga pana la 100%! Ai dreptate, aceste cifre ajung pana la un total de 106,4%.

Rate this post